Degeaba protestezi azi…dacă nu mergi la vot

Mii de oameni au ieșit în seara asta în stradă pentru a protesta în principal împotriva modului în care a fost organizat primul tur de scutin la prezidențiale și în particular împotriva premierului Ponta. Unii scriu că sunt 5 mii, alții că ar fi 10 mii de oameni, nu am fost bună niciodată la numărat. Cert e că e un protest de amploare. Și că nervii sunt întinși la maximum.

Vă amintiți faza aia cu statul la coadă degeaba, ore în șir, fără să poată vota? Români din România și din străinătate au povestit cât de umiliți au fost de toată treaba asta. Îi cred și îi înțeleg, am fost și eu umilită de țara asta de câteva ori, dar asta e prea de tot. Eh, faza asta cu imposibilitatea de a-și exprima votul i-a enervat pe oameni și bine a făcut că i-a enervat, e un drept constituțional pe care nu și l-au putut exercita. Așa de tare i-a enervat încât azi au protestat mii de oameni la Cluj, București, Oradea, Timișoara (și poate mai sunt și alte orașe). Dar la Cluj sunt câteva mii bune, unii spun că ar fi chiar 10 mii.

E dreptul nostru și înțeleg nevoia de a ieși în stradă, de a atrage atenția atunci că se produce un abuz sau când e o problemă. Un protest e , poate, cel mai bun mod de a atrage atenția. În cazul de față, contați doar dacă mergeți la vot și câți mergeți la vot. La protestul de azi sau la următorul nu se decide președintele, duminica viitoare, în schimb, da. Așa că faceți bine și…poftiți la vot! Și votați-l pe cel de care vă place sau votați împotriva celui care nu vă place. Dar NU stați pe margini și NU vă anulați votul. Degeaba protestezi azi dacă nu votezi duminica viitoare. Dacă faci asta, ești un ipocrit.

ponta uneste

Să fie într-un ceas bun!

Mulțumesc pentru fotografii, Elena Nicolae! Într-adevăr, așa cum ai scris, Ponta i-a unit azi pe clujeni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s