Toate voturile președintelui

Nu contează doar cine câștigă azi, cu și CUM câștigă. Câștigă Ponta în condițiile în care în diaspora, unde alegătorii se orientează majoritar spre dreapta, mii de oameni au avut de așteptat ore în șir, iar mulți dintre ei au fost nevoiți să iasă din rând și să plece fără să voteze? Câștigă Iohannis pentru că s-au înverșunat românii împotriva celor care nu le permit să voteze și îl aleg pe sas ca o pedeapsă dată lui Ponta? Nu știm încă, dar adevărata problemă e alta: oamenii care vor să voteze nu pot face asta.

Programul de vot nu va fi prelungit, spune ministrul Meleșcanu. Mai mult, el s-a felicitat pentru că au votat de 2-3 ori mai mulți români în turul II față de turul I. Domnule Meleșcanu, nu aveți niciun merit, oamenii ăștia s-au așezat la cozi la ora 6 dimineața, iar dumneavoastră le spuneți să meargă la 400 km distanță pentru că acolo nu sunt cozi? Cât de gros aveți obrazul? Mai gros decât asfaltul de pe străzi, probabil, dacă nu crapă la așa declarații.

Pomenile electorale par să nu ajungă, micile fraude nu mai ajung, acum e nevoie de mai mult. Nu sunt lăsați oamenii să voteze. La propriu. Indiferent cine va fi ales președinte azi, rămân mari probleme: modul în care s-au organizat alegerile e dezastruos, modul în care s-a restrâns dreptul la vot e revoltător! Oamenii au fost ținuți în stradă cu orele: e inadmisibil. Indiferent cine va fi președinte, avem o problemă. Uriașă. Dreptul nostru e doar pe hârtie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s