Micii dumnezei care suntem: hai să stabilim acum cine ce merită

Apar tot mai mulți “analiști” care susțin că jurnaliștii de la Charlie Hebdo și-o meritau. Prea erau ei cu nasul pe sus, prea desenau pe-acolo tot ce le trecea prin căpățână, prea n-aveau limită…prea, prea. Asta au spus-o/scris-o unii și despre Huidu, imediat după ce a avut accidentul la schi și după ce a produs accidentul rutier. Unii chiar s-au “bucurat pentru el”.

Ca ciupercile după ploaie – cam așa apar dătătorii cu părerea la noi în țărișoară. Ăștia zic că terorismul e ok – “măcar ne mai scapă de lichele, e ceva normal să mergi într-o redacție a unui ziar și să ucizi oameni pentru că au scris/desenat ceva ce ție nu ți-a căzut bine”.

charlie

Am impresia că nici ei nu cred ce scriu. Adică, asta sper. Dar ei știu că așa vor avea trafic pe site, dacă scriu opinii care se bat cap în cap cu ale majorității, așa se pot face auziți, cunoscuți, chiar dacă scriu niște porcării de care probabil și lor le e rușine.

Am văzut zeci de oameni (că de-o vreme tot omul e analist politic, economic, de politică externă etc) publicând în ziare, pe bloguri sau direct pe Facebook opinii din ce în ce mai ciudate. Hai să văd ce-a mai scris nebunul! Și nebunul face trafic. Cert e că vorbim despre crimă. Ce poate justifica o crimă?

Sper doar că niciun om normal la cap nu crede că și-o meritau. De fapt, cine suntem noi să îi judecăm pe alții, cine ce merită? Eu ce merit? Dar tu?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s