Noroiul, cozile și festivalul

E ușor să pui etichete, să spui că Electric Castle e festivalul drogaților sau al hipsterilor. Poate să fie ușor să crezi că trebuie să o doagă lipsă ca să stai în ploaie și-n noroi la un festival în care te adâncești, la propriu, în mocirlă. Nu cred asta.

electric noroi

Mie mi se pare o performanță pentru un eveniment de la noi, care are doar trei ediții la activ (a treia în desfășurare), faptul că, deși a plouat încontinuu, mulți oameni au ales să meargă la eveniment. Puteau sta foarte bine la căldurică, dar au fost motivați să meargă. Motivați de atmosferă, de artiști, de alți prieteni. E clar: Electric Castle are fani înrăiți, care fac orice pentru a participa la eveniment. Dar cred că nici nu trebuie să se culce pe o ureche organizatorii: sunt mulți oameni care au fost enervați la culme de modul în care s-au gestionat problemele apărute, în special din cauza noroiului și a cozilor formate seara, la autobuzele spre Bonțida.

Un sfert din coadă:

IMG_20150625_201814

Și încă o parte din ea:

IMG_20150625_201830

Caz concret: s-au așezat la coadă la Cluj Arena la ora 19:40. Au cumpărat bilete dus-întors după aproximativ 40 de minute. Apoi au așteptat să vină autobuzele, ca să pornească spre Bonțida, tot la rând. La ora 21.00 erau tot la acea coadă. În acest interval de timp, au plecat câteva busuri, dar erau foarte mulți oameni care așteptau. Cert e că au ajuns în curtea castelului la ora 23.30.

Da, a fost noroi, a plouat enorm, iar curtea castelului din Bonțida arăta jalnic. Se putea face ceva pentru a se reduce efectele? Unii vorbesc despre paleți așezați în toată curtea (au fost instalați în unele zone), pietriș (a fost insuficient), rumeguș, paie, scoarță de copac etc. Nu știu dacă sunt eficiente, sunt idei care pot fi luate în seamă pe viitor. Da, s-a stat chiar și câteva ore la cozi pentru a ajunge la Bonțida, partea asta ar trebuie neapărat îmbunătățită.

Sper că se va învăța din aceste experiențe și că se vor găsi soluții pentru zilele și edițiile următoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s