Aici sunt plângerile dumneavoastră

Ani la rândul ne-am plâns (noi, românii, nu neapărat tu și eu) că nu avem evenimente, că suntem încremeniți între blocuri ceaușiste și petreceri câmpenești cu mici și bere la Sala Sporturilor. Nu ne convenea. Mie sigur nu-mi plăcea. Tânjeam să avem și noi măcar un festival ca lumea și să nu mai zică nimeni că Budapesta este capitala României. Acum avem – nu capitală la Budapesta – avem evenimente de talie internațională. Ne bucurăm? Cum să ne bucurăm când bubuie tot orașul? Ne plângem. Și găsim zeci, mii de motive. Nu spun că sunt neîntemeiate, nu spun că uneori nu există un sâmbure de adevăr sau chiar mai mult decât un sâmbure…

Haideți să fim de acord că putem deschide o dezbatere să vedem ce locuri ar putea fi mai potrivite pe viitor când și dacă mai organizăm evenimente de tipul UNTOLD. Spun “dacă” pentru că observ că unii chiar s-ar bucura dacă nu am mai organiza niciodată nimic. Cel puțin asta reiese din reacția lor.

Pot să fiu de acord cu multe argumente pro sau contra, dar, vă rog, nu spuneți că înainte era mai bine. Înainte, când îți era frică să calci iarba, de parcă ai comite o crimă. Înainte, când ora de liniște era mai importantă decât dreptul la liberă expresie și proprie opinie. Înainte, când micul și berea de la Sala Polivalentă erau distracția maximă.

Advertisements

3 thoughts on “Aici sunt plângerile dumneavoastră

  1. Mey am inteles ca festivalu asta a costat 4 milioane si toate formatile la un loc au cantat decat 3 note muzicale. Cel mai mult mia placut cantecu ala ti-ti-ti-ti-ta-ti-ti-ti-ti-ta carea tinuto tot asa vreme de 16 minute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s