Despre sinceritate, politică și marketing

De câțiva ani (vreo doi, cred), încerc să absorb cât mai multe informații care au legătură cu marketingul și PR-ul. Cred că de-asta am decis să lucrez în PR, interesul față de domeniu era tot mai mare și apăreau deseori provocări și oportunități faine.

Azi am avut ocazia să particip la Seara YP de Marketing politic, eveniment organizat de prietenii mei din IAA YP Cluj. Idei faine, invitați cu expertiză în mediul politic (europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat la prezidențiale în 2014), experți din sfera academică a marketingului politic (conf dr Radu Cocean) și practicieni din zona consultanței de marketing politic (Radu Delicote, strateg de marketing politic).

iaa yp

Foto credit: IAA YP

S-a discutat, printre altele, despre mașinării de vot, era digitală în politică, Facebook, targetare și supertargetare, viitorul marketingului politic, fenomenul Strada cu avantaje și pericole, despre sondajele de opinie și despre sistemul de comunicare în două etape.

Una dintre ideile care mi-a rămas întipărită în minte se referă la sinceritate.

În drum spre casă, după întâlnire, mă tot gândeam la ideea asta. În politică mulți dintre noi credem sau intuim că trebuie să ascunzi, să te prefaci, să minți. Da, asta se întâmplă de multe, multe ori. Cred însă că de fiecare dată publicul simte că nu ești onest, chiar dacă poate nu-și dă seama de asta concret. Știe doar că nu-i place de tine. Nu are și fără argumente, dar ceva îi repugnă la tine, la partidul tău, la firma ta, la ființa ta.

Cred că sinceritatea e vitală în toate aspectele vieții. Nu poți să fii credibil dacă tu nu crezi ceea ce spui. Am crezut timp de 10 ani în jurnalismul onest, cred în marketingul fără minciuni și  cred în PR-ul sincer, fără ascunzișuri și pudrări. Și ce fain ar fi să credem toți și chiar să practicăm toți ceea ce predicăm, nu-i așa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s