Marți, înainte de Crăciun

Am văzut zilele trecute cozi uriașe în magazine, mai ales în supermarketuri, pe care le-am evitat cât am putut. Nici la magazinul de la colțul blocului nu era mai bine. Au fost străzi blocate din cauza numărului mare de mașini – circula pe Facebook o poză din Cluj cu o coadă de la Calvaria până la Polus. Toată lumea pare să fie la cumpărături. Mâncare, cadouri, brazi. Fiecare om pare să caute ceva și toți transmit cumva o teamă că ar putea să nu găsească obiectul fără de care Crăciunul nu e… Crăciun. Înghesuială, agitație, nervi.

În zile precum astea, în care tot orașul aleargă și agitația e în toi, mi-aș dori să fiu undeva la țară, să coc cozonaci și să scot apă din fântână. Să treacă doar din când în când o mașină pe drum.

craciun

Nu, n-am trăit la țară, iar forfota orașului nu m-a deranjat până acum niciodată. Înainte de sărbători însă, când alergătura e cam mare și toți oamenii din jur par să se gândească doar la mâncare, brazi și cadouri, ar fi minunat să avem parte și de puțină liniște.  Liniște pentru trecut, liniște pentru viitor și timp pentru noi și pentru cei dragi. Ei sunt aici cu sau fără ore petrecute în magazine, cu sau fără înghesuiala specifică sărbătorilor. Oare suntem conștienți de asta? De fapt, ei sunt cei importanți, nu cadourile, mâncărurile și ornamentele pe care ne chinuim să le găsim. Și-atunci de ce stăm mai mult timp în magazine decât împreună cu ei?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s