Prietenia e atunci când… De la “Elastic” la întâlniri la botez

Nu ne-am văzut de luni bune. În 99% din cazuri, eu sunt de vină, cu programul meu, activitățile extra, voluntariatul și multele super proiecte în care sunt implicată.

Viețile noastre s-au schimbat mult de acum două decenii, când ne-am cunoscut, când eram trei ștrengărițe care jucau “Elastic” în fața blocului. Apropo, mereu mi-a plăcut jocul ăsta. Și Șotron. Eram chiar bună la tot ce implica sărituri, zbenguit și nestat locului. La trasat liniile era mai complicat.

Ne vedem rar, iar când reușesc să mă mobilizez asta înseamnă de câteva ori pe an.

Dar prietenia nu cred că se bazează doar pe asta: întâlniri regulate și dese, chefuri și ajuns pe 10 cărări acasă. Deși am avut noi și partea asta…

Când ne întâlnim, oricât timp trece, simt că luăm discuția ca și cum ieri ne-am fi văzut ultima dată. Rar se întâmplă ca ele să nu afle printre primele ce schimbări, provocări sau bucurii sunt în viața mea.

Când ne vedem, râdem la aceleași glume și ne amintim împreună de profu’ de mate, de nebuniile din cămara cu dulceață din Zorilor, de tunsoarea franțuzească, de Atlantic (Doamne păzește!) sau de te miri ce năstrușnicie.

E adevărat, ne vedem rar, dar și când o facem, râdem aproape nonstop. Sau plângem. Sau ambele. Și parcă mă întorc în timp…cu 10-15-20 de ani în urmă. Uneori chiar și mai mult. Pe Ioana o știu de dinainte de grădiniță și am fost nedespărțite până-n liceu. Pe Andreea am cunoscut-o amândouă într-a cincea și mi cel puțin se părea că-i cea mai inteligentă fată de pe Terra.

Ne-am întâlnit ieri, iar ele, prietenele mele Ioana și Andreea, erau cu copiii lor alături. Doi deocamdată, Nico și Andrei, plus unul pe drum. Și când te gândești că ieri încă jucam “Elastic” în fața blocului…

Noroc că unele lucruri nu se schimbă niciodată.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s